Coregrafie sau “dans liber” in deschidere?

Coregrafie sau “dans liber” in deschidere?

In legatura cu acest subiect (coregrafie sau “dans liber”) ne interesează două elemente principale : 1.muzica si 2.dansul:

1.)Muzica poate fi definită ca fiind arta care exprimă sentimente si atitudini cu ajutorul sunetelor combinate într-o mainieră specifică.

2.)Dansul este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj (feedback) printr-o succesiune de mișcări variate executate în ritmul muzicii. Probabil sună pompos aceste definiții dar ne ajută să înțelegem mai bine legătuara dintre muzică si dans precum și rolurile lor.

Cu siguranță o coregrafie bine pusă la punct și o muzică aleasă pe masură ar face ca totul să arate mult mai bine dar dacă nu stăpâniți foarte bine coregrafia, recomandarea noastră ar fi să alegeți a doua variantă.
Singura posibilitate ca dansul să nu “iasă” e să urmați o coregrafie pe care nu o stăpâniți prea bine si să vă blocati sau să uitați pașii și astfel să deveniți crispați, stresați sau prea emoționați.
Să nu uităm că dansul trebuie să fie o consecință a stării de spirit, a bunei dispoziții, să vină din interior (nu “la comandă”).
Cu alte cuvinte să fie un feedback al bucuriei si al clipelor plăcute date de muzică(lanuntă.ro); doar așa dansul arată mai bine.